Blog Fendi Islam: Kepulangan Dari Sabah

G.E.N.G

March 13, 2014

Kepulangan Dari Sabah


assalamualaikum wbt.. lama.. lama aku tidak menulis disini.. kali terakhir February 4, 2014.. agak lama mungkin.. rasa2 mcam dah nak berhenti menulis.. tapi tak boleh.. menulis nih macam dah menjadi jiwa aku.. dari dulu lagi.. dari dulu aku mula menulis..

sepanjang aku tidak menulis, sebenarnya aku banyak menulis di diari phone aku.. aku rasa lebih mudah nak menulis disitu.. tapi hakikat seorang blogger, disini tetap yang terbaik.. mungkin dalam phone aku, aku lebih peribadi.. disini lebih umum..

hanya itu beza.. andai aku mati nanti, bacalah penulisan aku di dalam phone.. satu persatu.. mungkin ada baiknya.. mungkin ada tidaknya.. segala tentang kenangan hidup aku.. andai aku mati juga, aku tinggalkan acc ig aku.. segala jua tentang kenangan..

kalau orang tanya akum kenapa gambar aku banyak bila sekali upload? sememangnya aku hargai tiap apa yang aku lalui.. aku terlalu menghargai.. skrang jam 21.55 pada 13.3.2014.. aku rasa aku layak menulis lagi.. aku rasa aku gembira menulis lagi..

aku nak berubah jadi yang lebih baik.. itu sentiasa menjadi impian semua manusia.. menjadi impian semua orang.. ya. menjadi yang lebih baik.. aku pandang kiri.. berapa dosa telah aku lakukan.. berapa perkara jahat telah aku lakukan.. bila lagi.. bila lagi nak aku berubah?

dan hari nih menjadi kali ke 13 aku mencuba.. aku tetap mencuba.. cinta tetap ada.. aku cuba.. berdoa dan berpatah.. aku tahu akan ada sinar suatu masa nanti untuk aku.. ameen.. ameen ya rabb..

mengenangkan perjalanan aku di sabah selama 10 hari 9 malam, rasa seakan aku cukup gembira.. aku rasa cukup dan benar2 aku merasa menjadi manusia.. aku anak kampung... aku benar2 selesa di sana.. menjadi ahli keluarga angkat.. ada keluarga..

yang nyata lain dari keluar aku.. mereka tidak memikirkan 100% soal dunia.. tidak langsung khuatir tentang dunia.. mereka natural.. pengalaman naik perahu pada pagi hari x dapat aku lupa... hingga beberapa kali aku sedar.. sedar untuk tidak sabar ke sungai.. menjadi jiwa kampung yang segala sederhana.. 

terima kasih jepp, pak cik, mak cik, wan, kak, pakcik, nenek, haziq, haikal dan husna.. "kamu beri aku bahagia bahh.." terima kaseh pada mak cik jugak sbb masakkan makanan sedap2.. udang galah, ikan sungai dan sebagainya.. terima kaseh semua..Comments
0 Comments

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...