Blog Fendi Islam: Contact Lense Buat Gadis Tak Original Menawan?

G.E.N.G

August 9, 2012

Contact Lense Buat Gadis Tak Original Menawan?

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته


wuha!! tengah2 aku duk godek2 image2 yang ada dalam google tuh, terfikir pulak aku, tentang ramai gadis2 yang pakai kontek lens nih. haha (maaf lah saja eja macam tuh..) adoi. habis lah dah tak menawan!

kalau yang betul2 cun dan cantik tuh isokay, tapi kalau ada yang dah jadi macam hantu.. ha, achaner? oh. hilanglah asli diwajahmu wahai gadis. pandangan mu tidak pesona lagi, malah mengerikan. haha.
  1. zaman skrang pakai sebab nak lebih cantik lah.
  2. ada yang pakai sebab nak bagi bijik mata nampak besauuuu!
  3. eyh, yang rabun pun ada.
  4. tak kurang jugak pakai sebab nak matching warna baju or kasut. huhu.
  5. dah tuh, pakai sebab semangat sukan pun ada.corak2 olimpik dalam bijik mata.
  6. sebab nak nampak kacukan lah. typical malaysian kan warna dark brown or black only. hhee.
  7. pakai sebab nak menggoda? oh!
  8. guna for confident?
  9. oh, saja2, dah fesyen, ikut trend lah. haha.
  10. sebab nak kahwin, kena lah pakai. baru mantap photoshot.
hahai. ok2. ikut sukalah kan. pakai lah. belilah. gunalah. aku saja nak bagtau. sebab kadang2 membuatkan sedikit berbulu mata aku pulak tengok matamu. hehe. "tak payah lah tengok!" dah tertengok! nak buat macam mana. haha.

bersyukur je lah benda apa yang kita ada. semua nih budaya. oh. cultured shock? entah. fikir sendiri. "eyh, ikut peredaran zaman lah bro!" oh.. ok2.. kita dah akhir zaman dah pun.. 


Comments
4 Comments

4 comments:

DilaMilin said...

sy pkai contact lens bukan sbb nak bergaya. sbb sy rabun. jawapan jujur tu. :D

En Tapi said...

cik dila: isokay dila.. awak tetap menawan. kim salam suami ye. hehe..

MizzTina said...

sy pakai sbb mmg rabun.. :)

Frida Suarez said...

Aku pki skali je,lpastu xpki lg.knon2 nk nampk mcm rozita che wan.mse pki aku rasa mte aku mcm juling.trus xnampk pape.kbur je.hahaha.ada tu ha,xb'pki pun.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...