Blog Fendi Islam: 10 Sebab Gadis/Jejaka Mintak Jejaka/Gadis Menyamar Jadi 'Kekasihnya'

G.E.N.G

September 4, 2012

10 Sebab Gadis/Jejaka Mintak Jejaka/Gadis Menyamar Jadi 'Kekasihnya'

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته


hidup nih macam2 ragam ada. ya, memang macam2 ragam. hehe. ragam yang mungkin pernah berlaku dalam hidup sesiapa sahaja. mungkin ketika berlaku, kematangan masih belum wujud dalam diri individu.

apakah punca berlaku fenomena seperti ini? sehatkah fenomena seperti ini? tidakkah memberi kesan yang buruk pada mana2 pihak atau individu? semua terletak pada keadaan dan suasana.
  1. mereka rasa mereka terlalu ramai orang yang meminati.
  2. sebagai langkah untuk berasa selamat bagi gadis di samping si penyamar.
  3. supaya gadis2 tidak mengganggu lagi jejaka yang digilai itu.
  4. kerana mereka rasa mereka hot?
  5. mungkin sebenarnya, jejaka atau gadis benar2 meminati si penyamar kekasihnya itu.
  6. sekadar langkah untuk lebih dekat dengan si penyamar itu.
  7. udang disebalik batu untuk menyakiti hati pihak lain.
  8. batu loncatan untuk mengambil kesempatan terhadap si penyamar.
  9. nak tumpang glemer femes amos si penyamar.
  10. kerana ada cinta di sebalik penyamaran itu.
heheh. betul? tak betul? bergantung pada pihak yang biasa melakukan. mungkin nih antara alasan. ia. semua beralasan. nak berak pun ada alasan. oleh itu, rational atau tidak tindakan ini bergantung pada indivitu terlibat.

salah atau tidak perkara ini tidak mampu aku hukum. ia tetap menjadi perkara yang beralasan. "usah sampai menggenggam penyamaran, lama2 menjadi cinta". heheh.. 


Comments
4 Comments

4 comments:

miera mium said...

nak tambah sebab bole?
+ sebab dia serabut dikacau org yg dye xsuke. so, bff yg jadi mgse (penyamar)
+ sebab saje2 buang masa, rase kelakar je kalo brlakon jd couple. hewhew

En Tapi said...

cik miera: heheh.. mangse tuh yg kelakar.. cube cari pendekatan lain.. bahaya jugak buat org lain salah faham..

Suliza Saiful said...

bahaya juga klu org minta tolong..tp x tolong..n mengata mcm2 kt belakang..

En Tapi said...

cik suliza: serkap jarang bahaya tak?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...