Blog Fendi Islam: 30 Azam-Azam Semester Baru

G.E.N.G

September 4, 2012

30 Azam-Azam Semester Baru

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته


hahai. ada yang dah masuk belajar. ada yang dah nak habis exam. ada yang baru nak daftar. hehe. dah tak sama sistem belajar kat malaysia nih. bergantung pada universiti tersebut.

tapi, meh nak sentuh sikit pasal sintom pada yang baru nak mula masuk sem baru. hehe. memang ada punya tabiat, feeling, perasaan dan sebagainya. ya lah, lama sangat cuti. 
  1. bertemu kawan2.rindu gila kat kawan2.
  2. feeling2 nak jadi student yang lebih baik.
  3. nak fokus gila baby dalam kelas.
  4. tak nak main dah. nak dapatkan pointer lebih baik.
  5. mesti ada penampilan baru.
  6. semangat dan nafas baru.
  7. nak baik2 ngan lecturer. kurangkan rungut itu ini.
  8. nak menonjollah.
  9. diet! yes! diet! mesti cukup makan dan bertenaga.
  10. tidur? harus cukup. on time.
  11. tak mau gaduh2 ngan siapa2. baik dengan semua.
  12. jimat cermat. tak boleh boros.
  13. kejar pengalaman. cari banyak2.
  14. kurangkan stress2. tenang2 je.
  15. semangat lebih kental. sebab macam ujian.
  16. takkan tidur dan ponteng kelas.
  17. esemen nak buat sendiri. tak mau dah copy paste.
  18. rajin jumpa lecturer kalau tak paham.
  19. jogging dan beriadah. kena mix ngan study jugak.
  20. tak biarkan pakaian berlonggok baru nak basuh.
  21. tolong kawan2 yang susah.
  22. happy2 always dengan mood campus.
  23. terima apa jua keadaan yang mendatang.
  24. travel setiap detik langkah hala tujuan. melancong sambil belajar jugak.
  25. tak nak subuh gajah dah.
  26. nak setia dengan jam loceng untuk bangun awal.
  27. solat2 lain on time jugak. tak nak bertangguh dah.
  28. esemen buat awal. bukan deley2 sampai jadik gunung.
  29. time study biar faham. bukan asal siapkan esemen.
  30. share dengan kawan2 perkara baru. 
eyh2. skema2 azam2 itu. naik hangin pulak aku bila baca balik. tapi tak pe lah. dah type. malas nak delete. type pun tanpa henti. mencurah2 idea tuh keluar. hambik!


Comments
1 Comments

1 comments:

Fieza Ghulam said...

gudluck!same la dgn sy.nk msuk sem mmg beriye azam bagai.da tgh sem..hampeh.haha

new entry:
http://sayadalahaku.blogspot.com/2012/09/picsart-yg-awesome.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...