Blog Fendi Islam: Kalau Ada Yang Betul-Betul Nak..

G.E.N.G

March 12, 2013

Kalau Ada Yang Betul-Betul Nak..

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته


hohoi.. lenguh sendi2 tulang habis harinih.. barangkali penangan semalam.. main bekminten terok sangat. single mingle tak ingat dunia.. memang lah nih la yang jadi..

tapi, syiok! semua game aku main menang! hahaha.. x de kalah langsung.. wakaka.. termasok main single.. bukan nak cerita pasal menang tu.. semangat untuk mencuba tuh penting.. hingga menang..

aku tak nak la cabar atlet2 utm.. sekadar rakan2 yang bermain bersama.. kalau dah dengan atlet2 tuh, konpem2 la aku balik bilik x datang2 dah main bekminten.. :)

akibat dari tuh, aku dah lenguh habis sendi2.. nak kena sapu minyak panas jap lagi.. eh, tapi bukan soal tu aku nak story.. al kisah adalah pasal gadis pinang lelaki.. hehehhe..

duk layan nur kasih jap tadi, terdatanglah idea nih.. so, agak2 logik lagik x zaman skrang? dari segi islam, x de pun haram.. malah menggalakkan.. niat gadis tuh baik..

er..er.. agak2, ada yang nak masuk minang aku? hohoi.. kawen mudalah aku.. sweet sangt.. tapi, famili duk suruh biar stabil dulu.. biar cukop ilmu dulu.. biar ada tanggungjawab dulu..

hambik.. kena kat aku.. so, ada ke yang betul2 nak kat aku? soalan ini agak kurang ajar dan kurang sopan.. mampus tetiba ada yang reply! "saya nak! saya nak!" aku pukol ngan kayu jap gi.. hahah..

tengok kawan2 bahagia siap dah ada anak, kita tumpang bahagia .. Allah swt dah rancang terbaik buat semua hamba Dia.. tak perlu kita merungut, "kenapa aku masih single.." "kenapa kita tak kawen2 lagi.." dan sebagainya..

sekian.. sama2 kita perbetul diri dulu.. gi tengok cermin berkali2.. jangan persoal paras rupa.. soal lah peribadi kita sendiri.. :)


Comments
2 Comments

2 comments:

zuno said...

tp janji jgn jual mahal sgt la kalau dah ada wanita yg dtg propose..haha..kau tu pon hensem jugak, janggut tu yg wt aku jeles..sampai skrg xdpt jggut cmtu..kui3

En Tapi said...

x de la mahal pun.. adoi.. ade ke pulak janggot.. ko nak ke @zuno? heheh.. ambik2.. aku jual..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...