Blog Fendi Islam: 10 Petanda Obses Dengan Facebook!

G.E.N.G

July 18, 2012

10 Petanda Obses Dengan Facebook!

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته


anda obses dengan facebook? boleh tak kalau sehari tak online? hahai. bukan selalu. offline lah jugak walau sehari. tak boleh? ya, ternyata anda obses dengan facebook.
  1. solat lambat2. dekat nak hbis waktu baru solat.
  2. makan bertangguh. dah tak ikut masa.
  3. update status tiap2 sejam.
  4. like semua jenis post yang ada.
  5. suka share macam2 benda. 
  6. ada yang komen je, terus reply.
  7. tak online sehari tak boleh. 
  8. dalam sehari mesti online 3 kali paling kurang.
  9. online 3 kali iaitu pagi, petang2, malam.
  10. meluahkan apa2 rasa pada facebook punya wall.
hahai. cam nih la ciri2 mereka. macam2 status lah keluar. itu ini. itu ini. tapi salah ke obses pada facebook? anda2 tanya lah pada diri sendiri. kalau sampai tahap solat lambat, makan lambat, kurang2kanlah.

kalau anda2 boleh buat perkara2 yang lebih penting dengan baik, tak ada masalah nak obeses facebook. pandai jaga diri sudah. tak ada bawak apa2 mudarat pada diri dan orang lain. 

kalau blogger yang obses macam mana? -_-


Comments
4 Comments

4 comments:

Ridzwan Mohamed said...

hahaha...syukur x de tande2 tu

En Tapi said...

en ridzwan: syukur..

Mila Ahmad said...

takdelah obses sgt sampai solat dilambatkan hehe...dulu bolehla skank fb dah bosan huhu...

En Tapi said...

cik mila: haa.. bgus2.. ><

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...