Blog Fendi Islam: Jodoh Pada Rupa Yang Lebih Kurang Sama?

G.E.N.G

July 1, 2012

Jodoh Pada Rupa Yang Lebih Kurang Sama?

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته


tergerak pulak hati aku nak post benda nih. betul ke? jodoh pada rupa yang lebih kurang. dan baru boleh bahagia? alasan? haha. aku pun tak berapa pasti. mungkin sebab orang2 kebanyakkan yang kata. 


so, bukan sebab utama. ini kerana orang dulu2 yang banyak pengalaman, yang mengatakan perkara nih kepada generasi2 sekarang. mungkin ada betulnya. tapi sebab apa?
  1. kalau dah muka sama, nak gaduh pun tak jadi. sebab sayang nak gaduh dengan diri yang sama dengan diri sendiri.
  2. dah sama2 sweet, tak jadi jugak nak cerai. haha. muka sama. so, hargailah.
  3. bukan senang nak jumpa muka sama. so, ikat ketat2. tak nak lah lepas. baru lah jodoh kekal.
  4. muka sama. mesti lah akan dapat anak2 yang lebih kurang sama. wow2. best2. sayang2.
  5. mesti boleh bahagia. sebab masing2 sayang diri masing2 dan pasangan masing2.
haha. betul ke macam tuh? hahai. ada jodoh tak kemana. sama tinggi. sama pendek. sama mancong, sama kurus, sama debab, sama apa sahaja. kalau Dia tak izinkan, tetap takkan jadi. usah mempersoalkan:

"kenapa bukan dia jodoh aku.."

kerana kita tahu jawapannya. jangan selalu kecewa dengan dunia. mari kecewa untuk akhirat kelak. buat irma dan redza, tahniah. moga berkekalan anak cucu. amin.


Comments
7 Comments

7 comments:

Suliza Saiful said...

cepat cri muke yg same ngan kte..heee.. ^^,v

cik najihah said...

tu org tua2 kata cari jodoh biar yg sepadan & sama dengan kita :)

En Tapi said...

cik suliza: sila2.. hehe..

cik najihah: jika betul, teruskan niat.. hehhe..

miera mium said...

kebanyakan camtu la kan..tapi ade jgk yg ckp, lps kawen or lame2 muke 2 ade iras. erk..plik la plak.
hehe..kalo jumpe muke lbey kurg tu, jdoh kte da tu..kot. :D

En Tapi said...

cik mira: haha. yg tu sama2 guna botox kot.. kan? hehe..

Suliza Saiful said...

miera:xde butang like lak... likeeeeeeeeeeeeeee..........

MissRI said...

=) Btw, nice theme song..mendayu n sayu je..erm..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...