Blog Fendi Islam: Dia Suka Kita Tapi Kita Belum Tentu?

G.E.N.G

July 6, 2012

Dia Suka Kita Tapi Kita Belum Tentu?

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته



hati oh hati. mudah sungguh saling suka dan menyukai. sangat mudah. dengan begitu sahaja. terjalin rasa suka. kuang2. hahai. tapi, apa nak buat kalau dia dah suka?
  1. hormati perasaan dia. 
  2. kalau kita tidak suka, jangan kita pendam seolah kita suka.
  3. luah sahaja lebih baik berkawan.
  4. jangan mudah simpati kerana dia baik pada kita.
  5. tentang perasaan adalah bukan belas kasihan.
  6. cinta tak boleh dipaksa.
  7. hati tidak boleh dikongsi.
  8. usah memberi harapan palsu.
  9. layani sekadar perlu.
  10. pupuk sifat limit hanya kawan.
memang ada dalam dunia terjadi perkara2 macam nih. usah kata ia tidak pernah berlaku. bila anda dalam situasi nih, segala benda macam tak kena. tapi usah salahkan diri yang terlalu ramah. 

kadang2 adalah punca salah faham yang membuak2. atau sikap si dia yang terlalu mengharap dan mencari pasangan membuatkan si dia mudah terpesona dan jatuh cinta atau suka dengan mudah.


Comments
10 Comments

10 comments:

MissRI said...

No.2 n No.5 : Cinta kesian tak bwk ke mana..kalu pasti yg xsyg atau xsuke, juz terus trg je dgn cara elok..tntg prasaan bole dibwk brbincg, xkn jd prmusuhan..

En Tapi said...

cik misteri: wahh. macam bnyak pengalaman je.. meh share2.. ><

MissRI said...

Xlar, juz byk pengalaman dr member2..Myself, de lar sikit, but it's enough to teach me about "LOVE"..Hmmm..

En Tapi said...

cik misstri: oh.. mcam tuh pulak.. so, awak tahu apa pasal love? boleh share sikit? kot2 la, jd post blog sy.. hehe.. kalo nak share lah.. buat la satu post.. sy sudi share.. sbb awak nih misstri..-_-

MissRI said...

Kbykn blog yg awk post tntg "LOVE" ada benarnye mlalui pengalamn sy n kesah mber2 sy..tp, setiap kejadian jdkn sy lg matang utk menilai..iye,cinta tu real bile wujud rse tgjwb..sy setuju sgt dgn pndpt awk tu..well, Hati gadis cukup setia apabila dia betul2 cinta, kan? cmne pulak ngn laki? kdg2 sy xphm ngn laki..hmmm, ntahla..tiap org berbeza kn..

En Tapi said...

cik misstri: wah! dasyat nih.. hahai.. ya.. tentang love.. awk sungguh menakjubkan.. hhehe.. oleh itu, sy bg awak peluang, untuk mencoret di blog sy.. sy harap awak dapat share satu benda pasal cinta kat blog sy.. sy tunggu before 12 malam nih.. sy akan jadikan satu post.. kalo sudi.. -_-

MissRI said...

Bole je, org da bg kite peluang kn, xkn nk lps..Up sket time pliz..esk bole?tonight bz sket,hehe..tu pn kalu awk ok lar..=)

En Tapi said...

cik misstri: baik.. esok.. sebelum maghrib.. -_-

MissRI said...

Ok,baekkk..Thanx.. =)

MissRI said...

En Tapi..Maappp, belum de ksempatan utk mlengkapkn prmintaan tu..lum de kelapangan utk mengarang, sebuk sket..some time when i free, can i?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...