Blog Fendi Islam: Believe Love After Nikah? Poyonya?

G.E.N.G

July 16, 2012

Believe Love After Nikah? Poyonya?

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته


hahai. ada je yang tak berapa nak believe. hehe. love kan luas maksud nya. ada yang becinta2 sebagai kawan. ada yang dah macam laki bini pun. siap boleh pegang2. hahai.

yang sebagai kawan boleh tahan lagi. yang laki bini. dah tahu kan haram ke tak? ha. dah tuh yang gatal gi raba2 tuh apahal? tak takut? ye lah. awak kan hot. awak mana nak percaya love2 after nikah nih. poyo katanya. poyo? pasti?
  1. poyonya dia.
  2. sangat kampung nak love2 after nikah nih.
  3. mana boleh lepas nikah baru nak bercinta.
  4. mana nak kenal hati budi.
  5. kot2 la dia sebenarnya jahat.
  6. ish. kan dah nikah dapat tahu pulak dia nih playboy/playgirl.
  7. mana lah tahu perangai sebenar dia.
  8. susah nak suka sebab tak kenal.
  9. kekok lah terus kahwin macam tuh je.
  10. ala, kapel lah dulu for a few months at least.
abah kau! cuba fikir kalau bercinta selepas nikah? segalanya halal bagi suatu hubungan. tak perlu lagi bergelumang dengan benda2 haram. sentuh tak boleh. apatah lagi, 'usap2..'

"Kepadaku diberikan tiga idaman oleh ALLAH di dunia:
  1. isteri solehah,
  2. berwangi-wangian dan 
  3. sebijik mata (jiwa) ku dalam sembahyang". 
(Hadis Riwayat Ahmad dan An Nasai).


"Tidak berdua-duaan seorang lelaki dan seorang wanita di tempat sunyi melainkan syaitanlah orang ketiganya".

kalaulah semua orang tahu jaga benda nih. insyallah berkurang masalah sosial dalam masyarakat. sangat mudah. tak ada matlamat menghalalkan apa cara haram sekali pun. sekian. sekadar berkongsi. 


baik itu dari Dia. buruk itu aku sendiri. anda yang sedang bercinta, bukan aku menggalakkan menjadi single mahupun kapel. atau clash ke apa. tapi, bercintalah dengan cara yang betul.


Comments
6 Comments

6 comments:

Siti Wardah said...

nice entry . setuju dgn awak :)

En Tapi said...

cik wardah: tq.. -_-

MissRI said...

Sy hrp, dpt dibukakan hati utk ini..InsyaAllah~ =)

MissRI said...

Done! Kt mne ek sy nk send kt awk post tuh?

En Tapi said...

cik misteri: ikotlah.. emel buleh..
enciktapi@gmail.com

MissRI said...

Da emel..take a look k.. =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...