Blog Fendi Islam: Awak Dah Rindu, Saya Dah Lupa

G.E.N.G

June 15, 2012

Awak Dah Rindu, Saya Dah Lupa

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته



dah maghrib belum? sila maghrib dulu kalau belum. ngaji2 sikit. tak sabar pulak nak puasa wey. rindu dah aku ngan bulan puasa yang lalu. tapi tuh rindu bulan puasa.


akan ada suatu masa kita rindu pada sesuatu atau pada seseorang. akan tetapi, kalau dah seseorang pulak lupa kat kita. ambik. terimalah. ya. dia dah lupakan anda. sebab anda dah lupakan dia jugak.
  1. kadang-kadang bukan sengaja lupa. tapi setiap orang ada benda lain nak kena buat. 
  2. faktor masa. masa 24 jam. tapi kalau dah ada benda lain yang difikirkan, tak termasuklah nak ingat kat awak dalam masa 24 jam tuh.
  3. lumrah sikap manusiakan.. alpa. hehe.
  4. ingat, tapi dalam doa.
  5. ingat, tapi time2 tertentu, contohnya masa makan makanan kegemaran.
  6. ingat, tapi time2 tertentu, contohnya masa jogging sama2.
  7. ingat, tapi time2 tertentu, contohnya masa study sama2.
  8. ingat, tapi time2 tertentu, contohnya masa tengok wayang sama2.
  9. ingat, tapi time2 tertentu, contohnya masa raya tahun lepas.
  10. ingat, tapi time2 tertentu, contohnya masa sambut besday awak.
uh! banyak lah alasan yang boleh diberi. tapi tak semua gadis dan jejaka boleh terima alasan! tapi wey, cuba jadikan alasan nih suatu benda yang boleh di terima selagi dia logik. boleh gitu? haha.

tak ke bahagia hubungan tuh kalau dah nak bercinta jugak. tapi ingat, makin lama, makin kuranglah romantisnya. hehe. betul. its a fact. hahai. beza punyalah dengan orang yang bercinta lepas kahwin nih. semua fresh.



Comments
3 Comments

3 comments:

MissRI said...

Dia da lupakn kte,tp kte pulak?Ty lar diri sndiri,erm..Walaupn hanya masa lalu..Tp,kte xtrlps dr teringat memori lame,huhu..Aihhh,terlyn prasaan pulak kt cni..erm,kbetulan Post ni pn ckp psl "Teringat,Lupa"..

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

mendalam maksud ni..

En Tapi said...

cik missri: hehehe..

en afa: boleh tahan dalamnya..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...