Blog Fendi Islam: Perlukah Bercinta Tukar/Tambah No Digi?

G.E.N.G

June 8, 2012

Perlukah Bercinta Tukar/Tambah No Digi?


as'salam. pagi. kuang2. anda ada no digi? ada? haha. sah2 anda dah berpunya. dah bercinta. walhal gadis atau pun jejaka.sebab apa? aku tak berapa pasti. malas nak kaji. 


cuma aku tahu, mudah, murah dan serah diri untuk bergayut. ya berbual sampai lebam. haha. eyh2. eyh2. tapi ada je yang guna no digi nih sebab tujuan perniagaan dan lain2. haha.

haha. bagus2. kerana anda merancang kehidupan yang lebih baik maknanya kalau dah tahu berjimat dari awal macam nih apabila bercinta. tapi perlukah macam itu? haha.
  1. tak cukup mesej2 je?
  2. tak cukup facebook je? 
  3. tak cukup comment2 je?
  4. tak cukup twitter2 je?
  5. tak cukup ym je?
  6. tak cukup skype je? 
  7. tak cukup call seminggu sekali?
haha. 'eyh! lantak aku lah! henset aku, duit aku, kredit aku..' hah! ambik! tak payah ditegur. mari kita mempersoal saja. sebab kadang2 dilihat sweet. haha. isokay. benda nih bergantung pada individu.

mungkin persoalan yang aku soalkan boleh buat sapa2 yang baca nih tertanya.  dan anda yang bersetuju dengan saya atau tidak terpulang.haha. dan boleh jadi anda yang baca memperkata:
  1. eyh! ko dengki ko tak ada awek/pakwe kan.
  2. aku tahu ko single. ko takkan paham.
  3. dah murah! guna je lah.
  4. orang tak bercinta takkan dapat rasa.
  5. sebab syg lah nak kena call selalu.
  6. dah aku dgn dia jauh, kena lah call hari2.
  7. suka hatilah wey.
  8. kami bercinta tak kacau ko pun.
  9. konon lah ko! entah2 ko ade semua no celcom, digi, maxis, u mobile.
  10. ko mesti teringin nk jugak kan.
haha. isokay. masing2 kan ada pendapat. rileks2 sudah. 1001 alasan takkan menghalalkan apa2 cara. santai pagi je nih pun. jika anda dah rasa ada baik apa anda buat. go on. 


for me it still no need. kuang2. why? because saya percaya pada cinta yang ditentukan Dia. isokay to being single now without double, triple of mistake and anger from Allah. yang buruk dari saya, yang baik dari Dia.


Comments
8 Comments

8 comments:

Errah said...

alahai digi murahnya...siap free lg..tp still syg kt celcom biar dh byk kali kene tolak krdt ...hehehe..

moga en tapi jumpa bakal zaujah yang solehah...amin..

En Tapi said...

cik errah: hahh. kan? haha.. so, tukar lah..

NadiRah said...

hahahah...
saya pilih no 10!!!
hak3...

nak bercinta pas kawen ke???
sweet!!! ^^

En Tapi said...

cik nadirah: insyallah.. lepas kawen tetap menjadi pilihan.. sy nak sweet macam mana pun, halal.. kuang2.. >< dah2.. smayang.. ><

Ahmad Haziq Azlan said...

tunggu jadi bisnesmen nanti baru guna digi kot

En Tapi said...

en haziq: ko nk bisnes pe wey? hehehe..

MissRI said...

Erm..pd pndpt sy..tak perlu kot..low profile je,hehe.. =)

En Tapi said...

cik missri: oh.. bagus.. ><

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...