Blog Fendi Islam: Sakit Yang Dirasa Biar Jadi Penawar Dosa

G.E.N.G

June 6, 2012

Sakit Yang Dirasa Biar Jadi Penawar Dosa


as'salam. pagi. sehatkah anda? En Tapi tak boleh nak share apa2 buat masa nih. tak berapa nak sehat. haih. tadi tidur suam2 kuku pun dah siap mimpi semua budak kelas ternanti2 nak submit tesis final semua. 

tapi aku lalu dengan moto, sambil tersengguk2 mengantuk. oh. sedikit tragis mimpi itu. aku jatuh moto sebab bawak dalam keadaan mengantuk. haih. mintak dijauhkan. cukup sakit yang dah ada nih.

sakit belakang? kenapa? apa anda rasa punca? ya. salah tidur. sungguh tidur satu ibadat, Allah uji dalam apa cara sekalipun. dan penghapus dosa. semestinya.

padanlah muka!
  1. nak bongkok sakit.
  2. nak rukuk sakit.
  3. nak sujud sakit.
  4. nak ketawa sakit.
  5. nak tarik nafas panjang2 sakit.
  6. nak bersin sakit.
  7. nak batuk sakit.

semua bermain dengan urat belakang. yang rasa aku. yang membaca anda. beringatlah. nih je perkongsian En Tapi boleh bagi. dan ambik sikit doa serta kata2 semangat dari Edcoustic.

Wahai... Pemilik nyawaku
Betapa lemah diriku ini
Berat ujian dariMu
Kupasrahkan semua padaMu

Tuhan... Baru ku sadar
Indah nikmat sehat itu
Tak pandai aku bersyukur
Kini kuharapkan cintaMu

Kata-kata cinta terucap indah
Mengalun berzikir di kidung doaku
Sakit yang kurasa biar jadi penawar dosaku
Butir-butir cinta air mataku
Teringat semua yang Kau beri untukku
Ampuni khilaf dan salah selama ini
Ya ilahi....
Muhasabah cintaku...

Tuhan... Kuatkan aku
Lindungiku dari putus asa
Jika ku harus mati
Pertemukan aku denganMu


Comments
6 Comments

6 comments:

Suliza Saiful said...

en tapi : penah rse mcm ni..berminggu2 x sembuh2..puncanya batok kuat sampi effect pinggang..last2 ayah g anta klinik amik injection bru ok..tu pon sbb nk blik utm dh..hanya tuhan je tau skit die cmne..huhuhu..

En Tapi said...

cik siliza: untung anda.. sedikit dosa telah diampunkan.. ><

Suliza Saiful said...

en tapi : anda juga beruntung krn terpilih.. ^^,v

MizzTina said...

sakit tu penghapus dosa..

nuurellajamuri said...

get well soon :) sabar ye.

En Tapi said...

cik suliza: tq..

cik mizz: yup.. betol..

cik nuurell: tq.. ><

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...