Blog Fendi Islam: Untuk Yang Kerja Mahupun Praktikal? Hahaha

G.E.N.G

June 25, 2012

Untuk Yang Kerja Mahupun Praktikal? Hahaha

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته


sahaja aku nak bergelak ketawa dengan melihat gambar nih. teringant pulak aku time2 aku dulu. macam pernah buat je. kita kehulu. dan kehilir. haha. siap sibuk2 buat air kat bawah lagi.

then, kalau masa aku kerja, sibuk duk masuk stor, keluar stor. oh! bizi sunggoh! rindu seyh! bila lagi nak buat macam nih? haha. but now, dah ade caution yang macam nih. hahai. so, tak payah buat lagi. haha.


haha. oleh itu:
  1. pergi tanya staf ada kerja ke tak.
  2. duk diam2 ja.
  3. tak payah banyak gerak.
  4. kurangkan bercakap.
  5. konon2 fokus depan pc pun ok.
  6. baca surat khabar.
  7. rancang masa depan.
  8. kira bajet nak kahwin.
  9. study subjek sem depan.
  10. tulis log book.
  11. makan senyap2.
  12. baca bahan ilmiah.
  13. chatting guna henset diam2.

haha. dan banyak lagi yang boleh kita buat selain ke hulu dan ke hilir dengan pura2 bizi nih. haha. seyes tak leh blah peringatan nih. haha. sesuailah sangat untuk orang kat malaysia nih. hee.


Comments
2 Comments

2 comments:

Ahlam Miera Amirul Shafie said...

tips bagus... hehehe sy dulu pn time praktikal kna kehulu kehilir jgk kdng ari minggu pn kena dtg ke tempat kerja...huhuhuhu... nak2 kana lak mengajar kelas belakang memg menguji keimanan dan kesabaranlah...hahahahaha btw rindu lak rasanya nk balik praktikal...hehehhe semua studnt syg cikgu praktikal...haha

En Tapi said...

cik ahlam: hahaha. tuh la pengalaman namenye.. hee..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...