Blog Fendi Islam: 12 Teman Adalah Tentang Keprihatinan

G.E.N.G

May 27, 2012

12 Teman Adalah Tentang Keprihatinan


as'salam. pagi. amacam pagi nih? ok? akibat bangun awal, macam biasa time2 macam nih memang rasa tersengguk2 mengantuk. haha. tahan sudah. bukak mata luas2, layan design2.

now, En Tapi nak share pasal teman. anda ada teman? semua orang pasti ada punyalah. tapi apa beza pulak, kawan, rakan, sabahat, kenalan? pergh! tak faham. lebih kurang je semua tuh.
  1. teman adalah orang yang teman pergi tandas. (sebab takut pergi sorang2)
  2. teman adalah orang yang teman gi makan kalau dah lapar. (makan sorang tak syiok)
  3. teman adalah orang yang teman apabila anda dalam keadaan yang bermasalah. (luah! jangan tak luah. baru lepas beban.)
  4. teman adalah orang yang teman anda pergi shopping. (tolong bawak barang yang banyak.)
  5. teman adalah orang yang mengisi masa lapang bersama. (kalau dah bosan, naik basikal jalan2 pusing utm.)
  6. teman adalah orang yang mempuyai suatu minat dan kesukaan yang sama. (saya suka main layang2, awak suka main wau. dah hampir sama.)
  7. teman adalah orang yang saling boleh nasihat-menasihati dan menerima nasihat sebaiknya. (baik. idea awak bernas.)
  8. teman pemberi idea yang baik kerana dia juga tahu minat dan kesukaan anda. (daripada makan mee, baik makan nasik ayam. hehe.)
  9. teman adalah orang yang lebih tahu kisah hidup anda daripada orang lain yang tidak berapa nak tahu. (saya tahu dulu awak pernah lari dari rumah.)
  10. teman adalah orang yang tak boleh tengok anda berduka sebaliknya, membuat anda gembira. (apsal nih? awak ok?)
  11. teman akan berada 24 jam sehari, 7 hari seminggu, dan 356 hari setahun sekiranya anda sedia berkongsi berita suka dan duka.
  12. teman adalah seorang yang prihatin. (dah bangun belum? dah solat? dah makan? tengah buat apa?)
ya. itulah teman. selamat pagi kawan2. (tak boleh lah guna teman, bukan awak teman saya berak pun. hehe.)


Comments
8 Comments

8 comments:

Anonymous said...

^~,v

En Tapi said...

^~,v = x paham.. heee..

En Tapi said...

^~,v = x paham.. heee..

Suliza Saiful said...
This comment has been removed by the author.
MissRI said...

Juz nk komen..I like this sOng.. =)

En Tapi said...

missri: oh.. mek kaseh..

En Tapi said...

missri: oh.. mek kaseh..

MissRI said...

U're welcome...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...