Blog Fendi Islam: Benci-Benci Jadi Suka

G.E.N.G

May 13, 2012

Benci-Benci Jadi Suka


kalau tengok dalam drama2 melayu memang banyak lah jadik benda macam nih. drama. memang perkara biasa. pengarah akan cuba mencari idea untuk mendapat kelaianan.

tapi, tahukan anda? bagus jugak layan drama2 macam nih. at least, ada pengajaran yang baik mungkin kita boleh guna. hehe. pengarah buat movie mesti berdasarkan pengalaman mahupun, idea. 

so, kita cuba serap apa yang baik dari satu2 kisah atau drama. pasal mula2 benci lepas tuh jadik suka? macam mana bole terjadi.
  1. bermula dengan saat perkenalan.
  2. mula2 cuba berkerjasama, tetapi cannot go.
  3. kira 1st jumpa macam menyampah. tapi like2.
  4. haha. hari2 rase nak jumpa lagi. jumpa pun sebab nak menyakat.
  5. pastuh start2 gaduh2 konon. padahal, dari gadoh tuh lah rasa rindu.
  6. dah rindu2 mula membuak rasa 'i think i love her/him'.
  7. then, saling mintak maaf. sebab kisah dulu2.
  8. dah mula baik2. kenal2. kawan2. kongsi2.
  9. lepas tuh, rasa bersalah. baru nak sedar. haha.
  10. dah tuh, think more then twice. adakah cara ini terbaik. 'is it she/he for me.?'
  11. puas la pulak duk gila bayang. duk kenang2 kisah lama.
  12. tak payah nak berpura. yes. he/she for you. 
  13. si jejaka dan gadis boleh lah pergi luah. but, opkos lah si jejaka kena mula dulu.
  14. if ada jodoh, think for marriage. hehe.
  15. lastly, happy ending.
hah! 15 kronologi cinta ala2 sweet. haha. anda2 ada macam nih? ada? tak ada? isokay. dalam life, mesti berbeza cara bertemu dan bahagia. tuh saja En Tapi nak kongsi. tak payah nak sengih sorang sangt. tata.


Comments
2 Comments

2 comments:

NadiRah said...

ahaha,,
ada je org yg kisah cinta dia mcm ni..
mcm drama @ novel..
huhu

En Tapi said...

hee. memang ade pun cangini ><

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...