Blog Fendi Islam: Susah Ke Nak Motivasi Diri?

G.E.N.G

May 18, 2012

Susah Ke Nak Motivasi Diri?


semua orang nak maju dalam hidup dia. apa maju pada anda? banyak aspek boleh dilihat. En Tapi nak share yang semua orang boleh maju dalam hidup. ingat, gagal sekali tak bererti selamanya. ia bermula dengan motivasi.

ya. motivasi nih penting. kita mesti lah kena ada semangat untuk terus maju dari kemunduran kita masa dulu. harus berubah dengan baiknya dan mengikut syariat yang wajib bagi kita. dengan motivasi buat kita mampu.

En Tapi nak share sikit presentation beberapa hari lepas yang kena buat dan present kat satu kelas. hehe. how to be a leader? senang je. wehe. dan tahniah pada yang present kak miza. u the best.
  1. person wants to achieve beyond expectation. 
  2. person ways seek out creative challenges. 
  3. person loves to learn 
  4. person takes great pride in a job well done. 
  5. person displays an unflagging energy to do things better.ž 
  6. person eager to explore new approaches to the work. 
  7. person driven to do better by always tracking progress. 
  8. person always keep the score. 
  9. person remain optimistic in whatever condition. 
  10. person not think a problem as problem but as a challenge.
ya. ada 10 semuanya yang dapat En Tapi faham dalam text dari si penulis Danial Goleman. hehe. insyallah akan nampak kekuatan motivasi dalam diri kita selain ingat akan suruhan Dia.



Comments
4 Comments

4 comments:

ZWAN SABRI said...

nak memotivasikan diri tu mmg senang tapi nak mempraktikkan apa yang dimotivasi tu la yang agak payah sikit.. huhu

En Tapi said...

zwan: insyallah boleh..

ayen =D said...

boleh tak aku rasa nk bersihkan skrin laptop aku sebelum komen sebab gambar En Tapi di atas ada lalat!!! cet! terperdaya aku!

love the post.. especially then 10th.. problem = challenge.. tak suka org2 yg kita borak2.. or cadang2.. dia 'menyusahkan' diri sendiri dengan, "tapi, cara tu susah lalalaa" "tapi, aku tak pernah buat... ""Tapi, kau kaya boleh la, aku.. lalala" semua nak fikir masalah dulu.. tapi.. eh, nama tuan blog, Tapi :D

En Tapi said...

ayen: hehe. lalat setia tu kot.. hehe.. yes. usah fikir sbagai masalah.. ikhlas dari En Tapi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...