Blog Fendi Islam: Yang Hisap Rokok Tak Payah Baca

G.E.N.G

May 27, 2012

Yang Hisap Rokok Tak Payah Baca


petang. hopefully anda bukan smoker. hehe. meh2 sini yang bukan smoker nih. En tapi nak servey sikit. why they smoke do you think? why and why? memang En Tapi nak tanya yang tak smoke. mesti ada pendapat kan?


grr.. relevan ke alasan macam nih? rokok bantu untuk berfikir? kajian sains... bla2.. malas nak cerita dah.. macam2 info kita semua tahu tentang rokok. tetapi kenapa masih ramai. ya. masih ramai.


wah! banyak seyh. agak2 kalau dah smoke dari sekolah menengah sampai sekarang. boleh tak banyak nih? lebih. lebih dan lebih. entah2 dah satu tong sampah hitam yang bapak besar tu. hahai.


tapi kan. aku pernah smoke ekceli. hua. hua. pengaruh rakan sebaya. (mula lah nak salahkan orang) haih. tapi, jiwa aku kental. smoking is nothing. jangan bagitau mak ayah aku eyh. haha. nanti kena rotan. tatot. hehe.

pada semua smoker di luar dan bapak aku sekali (dia mesti tak baca punya) masih ada masa. kalau rasa nak tinggal smoking lah. tapi kalau nak teruskan, isokay. haha. tak kisah pun. go on. as long as u olls happy.

bukan guna duit En Tapi pun kan? cuma, kalau asap tuh meresap ke dalam saluran nafas aku nih, boleh meresap jugak darah seluruh tubuh. kuang2. just hormati orang lain. tuh je. 

keep smoking yeah. urusan hidup mati nih rahsia Dia. fikirlah mana baik dan tak. hehe. pesanan nih semua, mungkin kita yang tak smoke nih boleh pesan2 pada yang smoke. hehe.


Comments
6 Comments

6 comments:

Nurain mohd sith said...

samelaa ngan ayh n abg kmi..mrokok jgak..2 y mls ddk bnci sngt org mrokok nie..hee :p

En Muhammad said...

same la gn ak..hehe..benci org2 isap rokok nie..xbleh nafas..huhu

Suliza Saiful said...

xbenci pon org merokok..tp nk merokok or bru lepas merokok tu..tolong jauhkan diri anda drpd manusia yg bernama suliza saiful ye..sbb org yg bernama suliza saiful ni bole migrain bau asap rokok.. ^^,v

ZWAN SABRI said...

Nasib bek aku tak pernah terlibat ngan aktiviti2 merokok ni.. HAHA.. btw,klaw yang dah terlibat tu, x mustahil untuk berhenti.. :)

Aliff Nasyrah said...

aku suka advice hormati orang lain yg tak smoke. :)

En Tapi said...

ain: oo.. tapi bukan suruh benci ain.. mybe boleh nasihat kn.. heheh. banyak cara.. heheh.. tampal poster besar2 kat rumah pun boleh rasenye.. hehhe.. lawati FADI untuk poster.. kuang2..

En muhammad: hehhe.. x payah benci sangt.. wat rilek je.. advice them. hehhe..

suliza: yess.. betol.. hehehe..

zwan: hahaha.. tahu pun ko.. nk kata kat aku la tuh kan.. hahha..

aliff: hahha.. ok la tuh. dah, ko x advice ko sndri? hhehhe.. ><. kot2 la kunk join leadership anti rokok.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...