Blog Fendi Islam: Siapa Cepat Rasa Nak Kahwin?

G.E.N.G

May 7, 2012

Siapa Cepat Rasa Nak Kahwin?


wargh! tumbang bahagia gilalah dengan majlis kahwin si awal dengan scha. memang sepadan habis. lagi ditengok, lagi tak siap kerja aku. haha. apa-apa pun, amin. semoga bahagia ke anak cucu.

err. kalau jejaka dengan gadis, siapa yang rasa nak kahwin dulu? haha. mesti gadis punya. tak sabar nak suruh cik abang beli cincin, masuk meminang, merisik, datang rumah dan sebagainya! haha.

tak kisah lah! haha. namun, En Tapi still rasa gadis punyalah yang tak sabar nak kahwin. dan terpengaruh dengan si lelaki. haha. bertungkus dan lumuslah cari duit nak prepare kahwin.


lain bagi yang berada. mungkin famili support. hehe. isokay. rezeki. kita kena usahalah. beli cincin. prepare hantaran. majlis kenduri. mas kawen dan macam-macamlah soal kahwin.


kahwin nih bagus:
  1. dah dicipta berpasang-pasangan.
  2. lebih rasa tanggungjawab.
  3. peranan pemimpin dan penyokong keluarga bagi kedua pasangan.
  4. rezeki bertambah-tambah.
  5. kembangkan zuriat serta keturunan.
  6. eratkan silaturrahim.
  7. elak maksiat.
  8. jauhi fitnah.
  9. dah fitrah rasa manusia untuk dicintai dan mencintai.
  10. berfikir lebih matang dalam dugaan rumah tangga.
wargh! banyak lagi. dah malas pulak En Tapi nak listkan. jap gi, ramai nak kahwin pulak! mana boleh! haha. 

bagus sebenarnya. kahwinlah awal jika cukup syarat dan telah bersedia serta berkemampuan. ala kadar pun isokay. hewhew.



Comments
5 Comments

5 comments:

NadiRah said...

nak!!! hehehhehe

IQ = Iez Qis said...

nanti turn saya plak...insya-Allah...=D

En Tapi said...

nadirah: boleh!!

iq: amin..

nuurellajamuri said...

mesti ade cerita scha-awal.terserlah kejelesannya tu..hee..tunggu org masuk minang je. :)

En Tapi said...

hahahha! sekadar nk kongsi nikmat!! kahwin tuh nikmat Allah bg.. heee!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...