Blog Fendi Islam: Gadis Hargai Jejaka Nangis Untuk Dia

G.E.N.G

May 5, 2012

Gadis Hargai Jejaka Nangis Untuk Dia

wallah! En Tapi baru sudah duk layan video 'Seia Sekata' lah pulak. bosan-bosan, sibuk-sibuk 2 3 minggu nih, baru lah rasa nak tengok apa cerita pasangan Scha & Awal nih. En Tapi tak update sangat pasal artis bi la sibuk.

haha. sekali! bila dah layan-layan, terlayan pulak rancangan tu. boleh pulak En Tapi terharu gila lah bila si awal pergi lamar scha dengan cara yang macam tuh. yuhu. (terbayang-bayang). haha. sapalah yang bakal jadi yang halal bagi En Tapi nih. ahaks!






pergh! dah tengok semua nih pun dah fikir cukup lah belajar. tiba masa cari rezeki. nak kawen punya pasal. yang sorang umur 31, yang sorang lagi 29.. memang dah sampai masa. bertemu jodoh.

adoi. cukup-cukup. apa yang En Tapi nak share kat sini adalah saat si awal lamar scha secara langsung tuh. apsal dia nangis? hehe. dan tak semua jejaka macam tuh woo.! tak macho? untuk apa macho kalau ego tinggi?
  1. gadis sangat hargai apabila jejaka tahu menghargai dia.
  2. tak semua jejaka menghargai gadis dengan cara yang sama.
  3. saat nak menjadikan yang halal, perkara penting dalam hidup seorang gadis.
  4. jejeka yang mana benar-benar ikhlas menjadikan gadis yang halal bagi dia buat pertama kali dalam hidup amat menjadikan ia perkara penting jugak.
  5. mum's boy lebih romantik! (haha)
  6. pendapat En Tapi, si awal seorang mum's boy. sangat ikhlas bila dia dengan emak dia. insyallah dia akan ikhlas dengan bakal isteri dia.
  7. sweet pasangan yang berkarektor seorang mum's boy, seorang lagi sempoi girl. 
  8. pasangan macam nih mudah untuk saling kongsi. (haha.)
  9. kadang-kadang yang gadis akan membantah, namun yang jejaka akan cuba saling fahami.
  10. gadis sempoi tak perlu nak terlalu complicated, sebab si mum's boy memang dah cukup complicated. saling melengkapi lah tu.
  11. moga sampai syurga En Tapi doakan. apa yang penting, jejaka boleh memimpin si gadis dalam banyak hal. dan bertanggungjawab.
  12. macam mana cara nak bercinta pun terpulang.

bakal menyusul, perkahwinan En Tapi. tengok lah. En Tapi memang single mingle wey. tak perlu lagi lah nak bercinta sakan ke apa. sekadar berkawan dulu. belum waktu. haha. tapi, doakan segalanya tiba pada suatu masa, kalau tahun nih, tahun nih jugak nikah! haha.



Comments
2 Comments

2 comments:

nuurellajamuri said...

agak2 en tapi nangis ke untuk bakal isteri ?

En Tapi said...

hahaha. boleh tahan soklan awak. entah la. tak dapat nk duga lg..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...