Blog Fendi Islam: Aku Nak Buat Bisnes, Tapi Tak Ada Modal!

G.E.N.G

May 29, 2012

Aku Nak Buat Bisnes, Tapi Tak Ada Modal!


selamat petang. pergh! psm oh psm! syiok pulak jumpa sv kali nih hehe. main telefon lagi. main lah. kena sound tuh biasa. dan dapat makan bubur pulut si elani buat with the geng! tq.

balik je bilik, mesti lah fikir masa depan. anda ada masa depan? mesti ada kan? haha. aku ada, tapi aku nak cipta masa depan sendiri. ia! aku macam nak kerja sendiri! berani? hehe.

andai rezeki aku ada, adalah. nih aku bukan nak lancarkan brand aku ke apa. just minat aku. aku minat nak mampus dalam design2! biarlah tak cantik, tak pandai pun, minat aku yang penting!

eyh2 kalau cantik pun tak ada hallah. trime kasih yang puji. hehe. semua yang karya2 seni adalah jiwa aku! aku minat! walhal buat novel pun aku cuba. tapi still tak siap2. dah bukan komitmen tuh je. 

dengan lafaz bismillah, andai cerah masa depan aku dengan pilihan rezeki aku ini, aku terima seadanya. amin.








apakah ini? nih khat kufi namanya. malas lah nak explain lebih haha. aku nak jadikan nih identiti. haha. tapi macam angan je pulak dah. haih. perancangan semua dalam kepala hotak! adoi.

design2 lain? gr.. aku nih akan buat benda2 yang aku suka. so, antara benda2 yang pernah aku design dan aku boleh design:

+ Reka Layar
+ Reka Poster
+ Reka Kad Nama
+ Reka Kulit Novel/Buku
+ Reka Butang
+ Reka T-shirt
+ Reka Mug (gelas)
+ Reka Lanyard (tag nama)
+ Reka Khat Kufi

haha. memang sesuka hati je bahasa aku guna. haha. dan skunk, aku buat page facebook je. kalau anda2 rasa nak tengok lebih, gi lah: 


bila nak habis belajar nih. sikit lagi! cayok2! sebab psmlah aku rasa nak post benda alah nih, tak minat nak share kat blog pun sebenarnya. tapi part of sharing with anda2 semua! anda2 pun boleh buat kalau anda2 suka. haha.

post macam nih limited edition. aku nak share yang semua orang boleh berjaya. its about usaha dan tawakal. perancangan Dia adalah sebaik2 perancangan walau aku belajar perancangan bandar sekalipun. hahai.


Comments
2 Comments

2 comments:

paan kowt said...

semoga berjaya.....boleh punya buat bisnness...jgn lupa aku bila kau dah kaya nanti..hehe...

En Tapi said...

paan kowt: oh! ko tanak jual ke benda merah yang tak laju tuh? heee.. jualah.. bg aku modal nanti.. me kaseh.. aku x kan lupe ko la bodoh! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...